Start van hoofdcontent

Stad

nl

Ouders doodgereden Shana (22) strijden voor veiligere verkeerssituatie Osdorp

20 mei 2021, 21.00 uur · Aangepast 20 mei 2021, 21.25 uur · Door AT5 & NH Nieuws

Op de Wolbrantskerkweg in Osdorp zijn vandaag een aantal verkeersdrempels aangelegd. De 22-jarige Shana Leurs werd daar afgelopen maart op haar fiets aangereden. Een dag later overleed ze aan haar verwondingen. Sindsdien strijden haar ouders voor een veiligere verkeerssituatie. "Als dit ervoor zorgt dat er een slachtoffer minder valt, is onze missie geslaagd."

AT5

De plek van het ongeluk is nog steeds bezaaid met foto's en bloemen voor de 22-jarige Amsterdamse. Nieuw zijn de drempels die vanmorgen werden geplaatst. "Het is voor ons natuurlijk mosterd na de maaltijd," vertelt Shana's moeder Wanda. "Onze dochter is overleden en we krijgen haar er niet mee terug. Maar dat er nu verkeersdrempels liggen, maakt ons toch trots. "

De ouders van Shana schreven na het ongeluk een brief aan Burgemeester Halsema. "Drie weken later zaten we bij de wethouder aan tafel," vertelt vader Ivar. "Ik ben blij dat de gemeente zo snel heeft gehandeld."

"Racebaan"

Buurtbewoners klaagden al eerder over de onveilige situatie op de Wolbrantskerkweg. Wanda: "De auto's gebruikten het gewoon als racebaan. Het is echt niet normaal wat voor snelheid hier voorbij kwam. Het betekent heel veel voor ons dat er nu wat aan gedaan wordt."

De drempels die er nu liggen zijn slechts tijdelijk. Als het politie-onderzoek is afgerond, worden de definitieve drempels geplaatst.

NH Nieuws

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938