Start van hoofdcontent

Stad

nl

Freddy M. voor de rechter wegens doodslaan bestuurder scootmobiel

23 juni 2021, 20.59 uur · Aangepast 24 juni 2021, 15.30 uur · Door AT5/NH Amsterdam

Eind maart dit jaar werd op de Nobelweg in Watergraafsmeer een 72-jarige man op een scootmobiel met een ijzeren voorwerp op zijn hoofd geslagen. Hij overleed later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Al snel werd de 55-jarige Amsterdammer Freddy M. opgepakt. Vandaag verscheen hij voor de rechter. 

AT5

De zaak zou vandaag eigenlijk inhoudelijk worden behandeld worden, maar de advocaat van M. heeft om uitstel gevraagd. "Daarvoor zijn twee redenen. Het sectierapport is nog niet definitief, en wij konden ons niet vinden in de bevindingen van de psychologe." Die concludeert dat M. tijdens zijn daad volledig toerekeningsvatbaar was, maar zijn advocaat betwijfelt dat. 

Metalen voorwerp

M. betrapte de 72-jarige man een dag voordat hij hem sloeg in huis met zijn vrouw. Toen deed M. nog niks, maar als hij een dag later aan het werk is aan de Nobelweg komt de man op zijn scootmobiel aanrijden. Er knapt iets bij M, en hij slaat de man hard op zijn hoofd met een metalen voorwerp. 

M. staat terecht voor doodslag, Het verzoek van zijn advocaat om een nieuw psychologisch onderzoek is door de rechter afgewezen. Er is nog geen datum voor de inhoudelijke behandeling van de zaak. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938