Start van hoofdcontent

Stad

nl

Honderden Deense voetbalfans verzamelen zich op het Rembrandtplein

26 juni 2021, 14.14 uur · Aangepast 26 juni 2021, 16.22 uur
Door Stephan Brandhorst · Foto: Video: Inter Visual Studio / Robby Hiel

Voor de laatste keer dit toernooi is de Johan Cruijff Arena het toneel van een wedstrijd om het Europees Kampioenschap 2020. Het Nederlands Elftal werkte er eerder al drie wedstrijden af, vanavond neemt Denemarken het op tegen Wales in de knock-outfase voor een plek in de kwartfinale. 

Ondanks dat er geen fanzones zijn in de stad hebben de Deense fans deze toch een beetje gecreëerd op het Rembrandtplein. De terrassen op en rond het plein vol zitten met mensen in het rood-wit, er wordt gezongen en bier gedronken. 

AT5

Christian Eriksen

Het Deense nationale elftal wist zich maandag op de valreep te kwalificeren voor de knock-outfase door Rusland met 1-4 te verslaan. De wedstrijden daarvoor werden verloren van België en Finland. Tijdens de wedstrijd tegen de Finnen was een emotionele voor de Denen. Ex-Ajacied Christian Eriksen ging in de eerste helft zonder fysiek contact naar de grond en moest op het veld gereanimeerd worden. Gelukkig kon er snel worden gehandeld en is de middenvelder inmiddels ontslagen uit het ziekenhuis. 

Mocht Denemarken vanavond  winnen en het Nederlands Elftal verslaat morgen Tsjechië, dan treft Oranje Denemarken in de kwartfinale. De wedstrijd tussen Denemarken en Wales begint vanavond om 18.00 uur.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938