Start van hoofdcontent

Misdaad

nl

Amsterdamse politie vindt 3000 kilo coke en 11 miljoen euro in De Kwakel

29 juni 2021, 07.58 uur · Aangepast 29 juni 2021, 13.56 uur · Door AT5/NH Amsterdam

De Amsterdamse politie heeft in De Kwakel, een dorpje naast Uithoorn, duizenden kilo's cocaïne en tassen vol contant geld aangetroffen. Er zijn sterke aanwijzingen dat het om de handelswaar van een Zuid-Amerikaanse drugsorganisatie gaat. De cocaïne heeft een geschatte straatwaarde van zo’n 195 miljoen euro. Daarmee is het één van de grootste drugsvangsten in de geschiedenis binnen de politie Amsterdam.

In totaal is er drieduizend kilo cocaïne en elf miljoen aan contanten gevonden. De vondst aan de Hoofdweg werd afgelopen donderdag al gedaan, maar werd vanwege het onderzoek tot nu toe stilgehouden. 

'Van kruipruimte tot nok'

"We konden onze ogen bijna niet geloven", zegt de politie tegen de Telegraaf. "Het woonhuis was letterlijk van de kruipruimte tot de nok gevuld met blokken cocaïne." Na de ontdekking zijn speciale diensten opgeroepen om de drugs en het geld, met een totale waarde van rond de 200 miljoen euro, te beveiligen.

De politie kwam de opslagplaats op het spoor dankzij het werk van een gespecialiseerd ondermijningsteam en een rechercheteam dat zich richt op financiële criminaliteit. Naast de drugs en het contant geld zijn er in de woning vuurwapens, dempers en munitie aangetroffen. Ook stuitten agenten op geldtelmachines en luxe goederen waaronder flessen wijn ter waarde van duizenden euro's, een boek ter waarde van 12.500 euro en een oldtimer.

Aanhoudingen

Bij de doorzoeking is een 54-jarige man aangehouden, al stond hij niet ingeschreven op het adres. Later is in een auto in Aalsmeer nog een 29-jarige man uit Hilversum aangehouden. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938