Start van hoofdcontent

Stad

nl

Opnieuw lange rijen voor Testen voor Toegang-locaties: "Onverwacht personeelstekort"

2 juli 2021, 12.24 uur · Aangepast 2 juli 2021, 16.48 uur · Door AT5/NH Amsterdam

Het is opnieuw erg druk bij de Testen voor Toegang-locaties in Amsterdam. Wachtenden melden aan AT5 dat ze al uren in de rij staan om een coronatest te kunnen doen. De organisator van Testen voor Toegang, Stichting Open Nederland laat weten dat het komt door "onverwacht personeelstekort".

AT5/NH Nieuws

Meerdere mensen klagen dat ze al vanaf vroeg in de ochtend in de rij staan. 'Dit nooit meer!', klinkt het onder andere.

Bij de RAI staan nu zelfs buiten mensen te wachten voor een test. De organisator van Testen voor Toegang, Stichting Open Nederland, bevestigt dat het inderdaad behoorlijk druk is. "De testaanbieder Corona Sneltest Nederland kampt vandaag met een onverwacht personeelstekort waardoor de wachttijden oplopen bij enkele locaties in Noord Holland, waaronder de RAI in Amsterdam", aldus de organisator van Testen voor Toegang. "We zijn met deze testaanbieder in gesprek hoe dit dat kan worden bespoedigd. Bij de andere locaties in Amsterdam is het druk maar loopt alles goed door."

Problemen

Vorige week, toen de testlocatie open ging, stonden mensen ook al urenlang te wachten. Dat kwam naast de drukte ook door een IT-storing, die er onder andere voor zorgde dat getesten erg lang moesten wachten op een uitslag. Daarvan is volgens de organisatie nu geen sprake.. "De IT problemen van afgelopen weekend zijn opgelost en alle systemen draaien goed."

De rij bij de RAI loopt nu zelfs tot buiten - AT5/NH Nieuws

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938