Start van hoofdcontent

Stad

nl

Fototentoonstelling over 20 jaar homohuwelijk hersteld na bekladdingen in Nieuw-West

23 juli 2021, 17.35 uur · Door AT5/NH Amsterdam

De fototentoonstelling 'Legale Liefde' over twintig jaar homohuwelijk in Nederland hangt weer in volle glorie in Nieuw-West. De foto's die eerder deze week werden beklad zijn weer hersteld.

AT5/NH Nieuws

Op de foto''s waren strepen getrokken over de kelen van de geportretteerde stellen. Het leverde woedende en geschokte reacties op, onder meer van de fotograaf Ernst Coppejans. "Er is niet zomaar iemand langs gekomen met een viltstift die een snorretje heeft getekend. Hier zijn bij iedere nek strepen getrokken. Dus dat laat niet heel veel aan de verbeelding over. Dat raakt diep."

Ook stadsdeelvoorzitter Emre Ünver reageerde geschokt. "Hoe zielig ben je als het aanzicht van twee gelukkige mensen verbonden in de liefde je tot vernielingen en bekladdingen drijft?", schreef hij op Facebook. Via datzelfde medium laat hij nu weten dat de foto's van fotograaf Ernst Coppejans zijn hersteld. "Ze schitteren weer."

Ze schitteren weer. 📸: Ernst Coppejans

Posted by Emre Ünver on Friday, July 23, 2021

De kunstwerken zijn een initiatief van Stichting Open Mind. Ze zijn nog tot 6 augustus bij Meervaart te zien: daarna verhuizen ze naar de IJpromenade in Noord.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938