Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Mannen stonden klaar om Peter R. de Vries na aanslag te filmen'

28 juli 2021, 06.54 uur · Aangepast 28 juli 2021, 07.35 uur · Door AT5/NH Amsterdam

De mannen die het lichaam van Peter R. de Vries hebben gefilmd nadat hij in de Lange Leidsedwarsstraat werd neergeschoten, stonden al klaar om dat te doen. Bronnen rondom het onderzoek melden dat aan het AD.

Inter Visual Studio / Sam de Joode

Volgens de bronnen houdt de politie er sterk rekening mee dat de twee mannen klaar stonden om het lichaam van Peter R. te filmen na de aanslag. "Als je maximale aandacht wil, dan doe je dit. Dan zorg je dat er meteen shockerende video’s het internet overgaan. Het vermoeden bestaat dat de mannen gewoon klaarstonden", zegt een van de bronnen.

Het gaat om de filmpjes die vrijwel direct na de aanslag over het internet circuleerden. Daarop was te zien hoe Peter R. de Vries op de grond lag en omstanders hem probeerden te helpen.

Identiek gekleed

De mannen zouden De Vries zijn achterna gelopen door de Lange Leidsedwarsstraat. Op beelden van beveiligingscamera's is te zien dat ze allebei hun telefoon pakken, zonder daar iets mee te doen. "Alsof ze hun camera direct bij de hand wilden hebben", zegt een bron tegen het AD. Dat de mannen identiek gekleed zijn, zou de politie ook opvallend vinden, aldus de krant.

Peter R. de Vries werd begin deze maand neergeschoten in de Lange Leidsedwarsstraat, toen hij vanaf de studio van RTL Boulevard richting zijn auto liep. Hij overleed een week later. Vooralsnog heeft de politie twee verdachten opgepakt voor de aanslag op de misdaadjournalist.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938