Start van hoofdcontent

Stad

nl

Kickbokser Badr Hari denkt niet aan stoppen: ''Ouders vertellen hun kinderen wie ik ben''

9 augustus 2021, 19.32 uur · Door AT5/NH Amsterdam

Waar Badr zijn motivatie vandaan haalt om te blijven vechten? ''Als kinderen op straat mijn naam kennen. Ze weten niks van mijn sport, maar ik weet dat hun ouders verteld hebben dat ik een groot kickbokster ben, dat motiveert mij.'' Op 4 september neemt de 36-jarige Amsterdammer het tijdens Glory 78 op tegen de Pool Arkadiusz Wrzosek.

AT5

Een van de meest rigoureuze keuzes die Hari maakte was breken met zijn coach Mike Passenier waarmee hij jaren trainde en grote successen vierde. Nadat hij zijn laatste wedstrijd verloor van de Roemeen Benny Adegbuyi hakte hij de knoop door en wisselde van trainer en team. Tijdens de perscoferentie in aanloop naar kickboksevent Glory op 4 september zegt Hari: ''Voor mij is heel simpel. Als ik in de sportschool bezig ben en ik ben sterker, sneller en harder dan alle anderen betekent het dat ik nog niet aan stoppen toe ben, ik denk er niet eens aan.''

Publiek

Hari is niet de enige Amsterdammer die gaat vechten op Glory. Yousri Belgaroui en Tyjani Beztati maken ook hun opwachting en zijn kanshebbers op een wereldtitel. Het evenement vindt plaats op 4 september in Ahoy en kan volgens de site van het gala bijgewoond worden door duizenden fans. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938