Start van hoofdcontent

Stad

nl

Plan: honderden tijdelijke flexwoningen voor starters in gebied rond De Toekomst

8 september 2021, 11.21 uur · Aangepast 8 september 2021, 11.43 uur · Door AT5/NH Amsterdam

Op het terrein waar straks het nieuwe woonproject 'De Nieuwe Kern' in Ouder-Amstel verrijst, moeten eerst snel honderden tijdelijke woonunits komen voor jongeren, studenten en starters. Dat staat in de plannen van de gemeente, die nu wacht op subsidie vanuit het Rijk.

In 'De Nieuwe Kern', zoals het gebied naast sportcomplex De Toekomst nu nog heet, worden straks 4.500 woningen gebouwd. In het midden van de wijk komt een park dat ongeveer net zo groot is als het Vondelpark. Het duurt echter nog jaren voordat de eerste woningen er staan. Om de woningnood onder studenten, jongeren en starters tegen te gaan, wil Ouder-Amstel in de komende jaren echter al 540 flexwoningen laten neerzetten. De studio's en tweekamerappartementen zullen er dan voor een periode van 10 tot 15 jaar staan.

Die flexwoningen moeten komen op het huidige evenementenparkeerterrein P-Bus. Het parkeerterrein wordt in de plannen verplaatst naar een locatie nabij station Duivendrecht.

Haalbaarheid

Of de woningen er definitief komen, hangt af van de financiële haalbaarheid. Ouder-Amstel heeft hiervoor een subsidieaanvraag ingediend bij het ministerie van Binnenlandse Zaken. Als de subsidie wordt verstrekt, stelt de provincie Noord-Holland een miljoen euro beschikbaar.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938