Cultuur

NL
V

Mojo-baas: De Jonge vroeg ons om geen dansevenementen te organiseren

14 september 2021, 08.52 uur · Aangepast 14 september 2021, 09.02 uur · Door AT5/NH Amsterdam

Demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) heeft concertorganisator Mojo gisteren gevraagd om geen dansevenementen te organiseren. Het kabinet zou van plan zijn om evenementen zonder vaste zitplaatsen weer toe te staan met 75 procent zaalcapaciteit. "Ze hebben aan ons gevraagd om daar een afspraak over te maken, zodat ze het dansen nog eventjes konden verbieden."

Dat zei Mojo-directeur Ruben Brouwer gisteren bij Op1. "Ze kregen dat juridisch niet voor elkaar, ze konden geen onderscheid maken tussen een concert en een dj."

Dat evenementen vanaf 25 september weer op driekwart van de zaalcapaciteit kunnen doorgaan, noemt Brouwer 'de grootste dode mus van het jaar'. Volgens hem is het in zijn branche niet rendabel om op 75 procent van de capaciteit een evenement te organiseren.

"Ze konden op geen enkele manier uitleggen waarom het nou 75 procent moet zijn. Wij hebben daartegenover een heel onderzoeksrapport vanuit het Fieldlab-programma, mede met OMT-wetenschappers geschreven, waaruit blijkt dat die 75 of die 100 procent niets uitmaakt."

Door de nieuwe maatregelen ziet de concertorganisator zich genoodzaakt om een groot aantal concerten af te zeggen. Hij verwijst naar een tournee van Doe Maar waarvoor naar eigen zeggen 30.000 kaarten waren verkocht. "Wij moeten nu als het aan minister De Jonge ligt 7500 mensen gaan afbellen om vervolgens een mega-gat in de begroting te hebben."

De nieuwe versoepelingen worden vanavond door het kabinet bekendgemaakt.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938