Start van hoofdcontent

Misdaad

nl

Verdachten betrokken bij steekincident Jan van Galenstraat nu herkenbaar in beeld

19 september 2021, 13.00 uur · Door AT5

Ze kregen van de politie twee weken de tijd om zich te melden, maar deden dit niet.
Drie verdachten die betrokken zijn geweest bij een steekincident bij metrostation Jan van Galenstraat op donderdag 10 juni. Bij het incident raakte een slachtoffer gewond omdat een van de verdachten met een mes stond te zwaaien en steekbewegingen maakte. In het opsporingsprogramma Bureau 020 toont de politie beelden van de verdachten.

AT5

"Veertien dagen geleden stelde wij een ultimatum in Bureau 020. Als de verdachten zichzelf niet zouden melden bij ons, zouden de beelden herkenbaar getoond worden", zegt Anneke de Vries van de politie Amsterdam. 

Overlast in de metro

Rond 22.45 uur zijn drie verdachten te zien als ze de metro uitstappen op station Jan van Galenstraat in West. Op het perron worden ze aangesproken door een vrouw die met het drietal in de metro zat. De mannen zorgden voor behoorlijk wat overlast tijdens de rit. Ze sloegen op de cabine van de bestuurder, schreeuwden en maakten veel herrie. Als de vrouw de mannen hierop aanspreekt ontstaat er een fikse ruzie. 

"Een omstander probeert nog te bemiddelen, maar tevergeefs. De vrouw voelt zich onveilig en belt haar man op om hem te laten weten wat er aan de hand is. Hij besluit richting het station te komen. Daar aangekomen geeft zijn vrouw via de telefoon aan met welke jongens ze een conflict heeft", zegt De Vries. 

Quote

Verderop begint de verdachte weer te zwaaien met het mes

anneke de vries politie amsterdam

De man besluit de jongens aan te spreken en verhaal te halen. Er ontstaat een woordenwisseling en opeens beginnen de jongens richting de man te slaan. Een van de verdachten haalt een mes tevoorschijn en begint ermee te zwaaien. Ondanks dat de man afstand probeert te houden wordt hij toch geraakt door het mes. 

"De verdachte rent weg en het slachtoffer gaat achter hem aan. Een andere omstander ziet wat er allemaal gebeurd, wil het slachtoffer helpen en gaat ook achter de verdachte aan. Verderop begint de verdachte weer te zwaaien met het mes en probeert hij het slachtoffer en de omstander te steken. Uiteindelijk gaat het drietal er vandoor in de richting van de Wim van Estlaan", besluit De Vries.

Heeft u informatie voor de politie?
Bel dan met de opsporingstiplijn: 0800 6070 of Meld Misdaad Anoniem: 0800 7000. Klik hier om andere zaken uit Bureau 020 terug te kijken.