Start van hoofdcontent

Stad

nl

Dag van de Voorschool: "Ik zie echt dat hij een taalontwikkeling doormaakt"

28 september 2021, 17.12 uur · Aangepast 5 oktober 2021, 14.02 uur · Door Redactie i.s.m. Gemeente Amsterdam en Bouwinvest

Op woensdag 13 oktober is het de Dag van de Voorschool. De voorschool is een opvang voor kinderen tussen de twee en vier jaar, waar ze al spelend leren. Amsterdammers en andere geïnteresseerden kunnen op deze dag vrijblijvend een bezoek brengen aan een voorschool locatie in de buurt.

AT5

Quote

"Het is de bedoeling dat de kinderen na de voorschool mooi doorstromen naar de basisschool"

selda paul, pedagogisch medewerker

Een stuk of vijftien hoofdjes draaien zich verbaasd om als de makers van het AT5-programma Amsterdam Informeert het klaslokaal van de voorschool bij Kindcentrum Bekkers in Amsterdam-Noord binnenlopen. Pedagogisch medewerker bij Combiwel voor kinderen Selda Paul, is net bezig met het maken van fruitbakjes voor de kinderen. 

"Op de voorschool komen kinderen om spelend te leren. Wij bereiden de kinderen voor op het basisonderwijs", vertelt Selda trots. "Het is de bedoeling dat de kinderen na de voorschool makkelijk doorstromen naar de basisschool."

Quote

"Hij komt nu met allemaal verhalen thuis"

lisa traub, moeder

Moeder Lisa Traub legt uit dat de voorschool veel voor haar kind heeft gedaan: "Eerst was mijn kind heel verlegen en was zijn Nederlands nog niet zo goed." Door de voorschool ziet Traub dat haar kind snel stappen zet: "Hij komt nu met allemaal verhalen thuis. Ik zie echt dat hij een taalontwikkeling doormaakt."

Directrice Riemke de Vries benadrukt het belang van taalonderwijs: "Taalontwikkeling is op onze voorschool erg belangrijk, zo zijn de kinderen beter voorbereid op het lezen op de basisschool. Een goed schooladvies voor de toekomst begint op de voorschool."

Woensdag 13 oktober is de Dag van de Voorschool. 

Kijk voor meer informatie over voorscholen in de stad op: amsterdam.nl/voorschool