Start van hoofdcontent

Stad

nl

Vrijwilliger Menno in tranen over niet doorgaan Sinterklaasintocht: "De kinderen zijn de dupe"

1 oktober 2021, 17.59 uur · Aangepast 28 maart 2022, 13.50 uur · Door Flip Linssen

Oud-vrijwilliger van Stichting Sinterklaas in Amsterdam Menno Köhler deelde gisteren een video op zijn Instagrampagina waarin hij in tranen zijn frustratie deelde over de stichting. Hij stapte op omdat de traditionele intocht wordt afgelast en vervangen door een feest in de Johan Cruijff Arena en de vrijwilligers hier niet goed in zijn betrokken.

Köhler stapte eind vorige maand op als vrijwilliger. Gisteren las en hoorde hij dat beweerd werd dat onder andere hij niet mee wilde werken aan de intocht, en het daardoor moest worden afgelast. "Ik voelde me gepiepeld, voor de bus gegooid."

Begin september werd volgens Köhler door het bestuur en de vrijwilligers van de stichting besloten de intocht af te blazen. Twee alternatieven deden zich voor: een drive through intocht op het Marineterrein of een televisie-uitzending. Maar toen de coronamaatregelen werden versoepeld, hadden de vrijwilligers toch hoop op een echte intocht.

Quote

"Het is voor die kinderen eeuwig zonde dat ze het niet meer mee gaan maken"

menno KÖhler

Los van de communicatie, is het alternatieve feest een slecht idee volgens Köhler. "Kinderen hebben op die leeftijd een spanningsboog van twintig tot dertig minuten. Tegen de tijd dat het laatste kindje zit, kan het eerste al niet meer stilzitten." Hij denkt dat ze er uiteindelijk achter zullen komen dat dit niet werkt, "en dan zijn de Amsterdamse kinderen de dupe" zegt hij in zijn video.

Voorzitter van het bestuur Edgar Peer laat weten dat er op het moment dat het besluit genomen moest worden nog te veel onzekerheid was om een volwaardige intocht te organiseren. Momenteel is er te weinig tijd om dit toch nog te doen.

"We doen dit allemaal vrijwillig en willen een mooie intocht kunnen neerzetten, maar de coronamaatregelen moeten wel in acht genomen worden. Daarom zijn we nog aan het worstelen met de beste mogelijkheid."

Voor Köhler blijft het eeuwig zonde. "De lachende kinderen langs de kant dat is waar je het voor doet. Mijn mooiste droom is toch wel om nog een keer met Sinterklaas en pieten door de Utrechtsestraat naar het Leidseplein te gaan."

Menno Köhler doet in tranen zijn verhaal, na te zijn opgestapt als vrijwilliger.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938