Start van hoofdcontent

Stad

nl

Nieuwe urban sport-locatie op de plek van TunFun

7 oktober 2021, 12.43 uur · Aangepast 7 oktober 2021, 17.45 uur · Door AT5/NH Amsterdam

Op de plek waar jarenlang Tunfun heeft gezeten, wordt een grootschalige urban sport-locatie ontwikkeld. Naar verwachting kun je vanaf het voorjaar van 2022 verschillende sporten beoefenen zoals freerunning, trampoline en ninja parcours. 

VROG Parkour/Freerunning

VROG Parkour/Freerunning en ISH Dance Collective zijn de initiatiefnemers van de nieuwe urban sportlocatie op het Mr. Visserplein in het centrum. Op een oppervlakte van ruim 4000 vierkante meter organiseren zij straks verschillende urban sports en kun je lessen nemen in breakdance en andere hiphop-dansvormen. 

"Als geboren Amsterdammer ben ik heel blij om nu midden in het centrum van Amsterdam één van de grootste urban sporthallen in Europa te openen, bereikbaar voor iedereen," schrijft VROG-voorzitter Peter de Jong in een persbericht. "Dit gaat niet alleen de sportbeleving van Amsterdammers veranderen, maar zal Amsterdam in één klap ook internationaal als urban sports stad op de kaart zetten."

Community plek

Het nieuwe urban sportinitiatief sluit aan op de Amsterdamse Agenda Urban Sports 2021-2025, waarin is vastgesteld dat Amsterdam een echte urban sportstad moet worden. Naast een sportlocatie is het de bedoeling dat het ook een ontmoetingsplek wordt voor urban sporters. Daarnaast worden er kleine evenementen zoals dance battles en freerunning events georganiseerd. 

Marco Gerris van ISH is blij de gescheiden werelden van dansers en urban sporters samen te voegen. "Het is voor mij ontzettend gaaf om nu betrokken te zijn bij dit initiatief waar voor het eerst al die mensen en
disciplines samen kunnen trainen. Het is ons doel om naast de trainingsfaciliteiten ook een
podium te creëren voor allerlei publieke events, zoals dance battles en workshops. Dit
initiatief is voor de ontwikkeling én het behoud van danstalenten voor Amsterdam van groot
belang."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938