Start van hoofdcontent

Stad

nl

Tarieven openbaar vervoer met 2,1 procent omhoog

18 november 2021, 18.30 uur · Door AT5/NH Amsterdam

Het gebruik van de bus, metro en tram in en rond de stad wordt opnieuw duurder. De tarieven van onder meer het GVB gaan begin volgend jaar met 2,1 procent omhoog.

Dat laat de Vervoerregio Amsterdam vandaag weten. Oorzaken voor de prijsstijging zouden de hogere kosten voor personeel, brandstof en elektriciteit bij de vervoerbedrijven zijn. Op andere plekken in Nederland zouden de tarieven net zo hard stijgen.

Reizigers zullen 17,9 cent per kilometer betalen. De abonnementen zullen in 2022 met 2 procent in prijs verhoogd worden. De tarieven van de 1-uurkaart in de stad (3,20 euro) en die van de 1,5uurskaart die in de gehele Vervoerregio gebruikt kan worden (6,50 euro) veranderen niet.

De tarieven zijn al veel vaker gestegen. Begin dit jaar ging het nog om een verhoging van de tarieven met 0,91 procent, het jaar daarvoor was het 2,2 procent. Toen werd daartegen nog actie gevoerd

Voor het einde van dit jaar zullen de verschillende vervoerbedrijven de reizigers informeren over de nieuwe tarieven, inclusief de prijzen van de abonnementen.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938