Start van hoofdcontent

Stad

nl

Groep komt samen op Museumplein na oproep voor demonstratie

20 november 2021, 20.01 uur · Aangepast 20 november 2021, 22.01 uur
Door AT5/NH Amsterdam · Foto: Joey Slikkerveer

Een groep van zo'n 150 mensen heeft vanavond op het Museumplein gestaan na een oproep om te komen demonstreren. Rond 21.30 uur vertrok een groot deel van de aanwezigen weer. 

Het protest zou georganiseerd zijn door horeca-eigenaren. In de oproep werd geschreven dat de organisatoren er 'zoveel mogelijk jeugd' bij aanwezig willen laten zijn. De aanwezigen verzamelden zich rond 20.00 uur.

Rond 20.40 uur klonk er een harde knal en bleek er vuurwerk af gestoken te zijn. Er is daardoor schade ontstaan. Degene die het vuurwerk heeft afgestoken is niet meer gevonden. Verder bleef het rustig.

Agenten hebben rond 19.30 uur nog zes personen gefouilleerd. Dat ging echter niet om een preventieve fouilleeractie. Volgens de woordvoerder was er gerichte informatie over het groepje en mag er in dat geval altijd gefouilleerd worden. 

Eerder vandaag werd er in de binnenstad een protestmars gelopen tegen de coronamaatregelen. De organisatie had de demonstratie afgeblazen, maar er kwamen toch duizenden demonstranten. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938