Start van hoofdcontent

Stad

nl

Voor een klein bedrag deelnemen aan (sport)activiteiten in de stad: "Het geeft je motivatie om te dansen"

7 december 2021, 15.00 uur · Aangepast 20 januari 2022, 12.35 uur · Door Redactie i.s.m. Gemeente Amsterdam

Dansen, schilderen of drumles van een bekende drummer: in de Kidsgids van de Gemeente Amsterdam staan talloze cursussen voor kinderen van 0 t/m 14 jaar. Met de stadspas kunnen kinderen voor een laag bedrag aan deze activiteiten deelnemen.

AT5

 Het AT5-programma Amsterdam Informeert nam een kijkje bij een aantal van deze cursussen zoals bij de drumcursus van drummer Eddy Veldman. 'Ik geef al mijn hele leven met veel plezier les', vertelt hij aan Amsterdam Informeert.

Het plezier spat er inderdaad vanaf tijdens de drumles van Eddy. Tussen de beats door vertelt hij waarom hij lesgeven zo belangrijk vindt. "Weet je, bij mij is het gewoon dat ik zoveel heb gekregen in mijn leven, dat het overdragen daarvan op anderen voor mij heel belangrijk is'.

Ook zijn leerlingen zijn enthousiast over de cursus: "Ik vind het fijn om te drummen omdat het mijn hobby is, het is leuk om te doen en daardoor kan ik ook beter worden", vertelt een leerling.

Quote

"Ik vind het fijn om te drummen omdat het mijn hobby is en omdat ik er steeds beter in word"

leerling DGAI Music School

De cursussen uit de Kidsgids zijn het hele jaar te volgen en zijn toegankelijk voor alle kinderen t/m 14 jaar uit de gemeente Amsterdam. Als leerlingen een Stadspas hebben, kunnen ze twee cursussen per jaar met korting uitkiezen. Deze pas is aan te vragen op de site van de gemeente.

Ook staan er in de Kidsgids tips voor handige websites waar kinderen met hun ouders naar toe kunnen als ze financiële steun nodig hebben bij het kopen van schoolspullen of bij het aanvragen van een sportabonnement. Bij de drumles van Eddy zijn ze in ieder geval heel blij met het aanbod. "Als ik die stokken mijn hand heb, kan ik lekker ontspannen", aldus een tevreden leerling. 

Urban Dance les
Quote

"Het is een mix van allerlei soorten dansstijlen en dat maakt het heel erg leuk"

leerling motion dance studio

En ook bij Urban Dance les hebben de kinderen het uitstekend naar hun zin.  "Het geeft je motivatie om te dansen", vertelt een leerling. "Het is een mix van allerlei soorten dansstijlen en dat maakt het heel erg leuk om te doen", sluit een ander af. 

Meer weten over de Kidsgids? Kijk op amsterdam.nl/kidsgids

De kinderen uit deze video dansen bij motiondancestudio.nl en volgen een drumcursus bij DGAI Music School