Start van hoofdcontent

Politiek

nl

Buren blij met actie tegen magazijn flitsbezorgers: "Ik slaap nu in de woonkamer"

14 december 2021, 20.43 uur · Aangepast 14 december 2021, 21.13 uur · Door AT5/NH Amsterdam

Bewoners van de Fagelstraat in West zijn zeer te spreken over de actie die het stadsdeel tegen het magazijnpunt van flitsbezorgers onderneemt.

Ze zouden namelijk slecht slapen door het geluid van de bezorgers en de vrachtwagens die het punt bevoorraden. "Mensen slapen op de bank omdat ze niet kunnen slapen", vertelt een bewoner. "Ik heb mijn bed zelf ook naar de woonkamer verplaatst. Omdat er geschreeuwd wordt. Ze gaan het magazijnpunt in en uit en er staan vrachtwagens."

Quote

"Er wordt geschreeuwd. Ze gaan het magazijnpunt in en uit en er staan vrachtwagens"

bewoner fagelstraat

Stadsdeelbestuurder Melanie van der Horst zegt dat er een brief wordt gestuurd waarin staat dat er gehandhaafd wordt op het bestemmingsplan. "Dat betekent dat we niet meer willen dat de dark store (het magazijnpunt, red.) op deze locatie zit. Omdat het niet past." Volgens haar is het een woonstraatje 'waar dit soort  functies helemaal niet in moeten zijn'.

Het stadsdeel doet nog onderzoek naar andere magazijnpunten. Toch denkt Van der Horst niet dat alle dark stores uit West geweerd gaan worden. "Ik denk dat het naïef is om deze functie helemaal uit Amsterdam te weren. Ik vraag me ook af of je het zou moeten willen. Er is heel veel vraag naar. Ik denk dat wij vanuit de gemeente heel sterk duidelijk moeten maken waar we dit wel en niet willen."

Verdienmodel

GroenLinks-raadslid Elisabeth IJmker is blij dat er nu 'concrete stappen' worden gezet. "Wij hebben herhaaldelijk aandacht gevraagd voor de overlast en de komst van deze bedrijven. Die met hun verdienmodel een wedstrijd in de stad spelen om wie de grootste wordt. Met alle gevolgen voor de omwonenden. 

Of de dark store in de Fagelstraat inderdaad verdwijnt is nog niet duidelijk, omdat het bedrijf nog juridische stappen kan ondernemen.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938