Start van hoofdcontent

Stad

nl

Amsterdam Light Festival in financiële nood door coronamaatregelen

20 december 2021, 10.14 uur
Door AT5/NH Amsterdam · Foto: Janus van den Eijnden

Het Amsterdam Light Festival komt 750.000 euro tekort nu het door de coronamaatregelen geen inkomsten kan verwerven uit groepsactiviteiten. Het festival blijkt buiten de garantieregelingen van de Rijksoverheid te vallen en is voor het dekken van het hierdoor ontstane tekort afhankelijk van particuliere donateurs.

Het festival is een nood-crowdfunding gestart om het tekort van 750.000 euro op te halen. "Alleen daarmee kan het festival deze editie overleven en ook volgend jaar weer een lichtpuntje zijn voor bewoners, bezoekers en werknemers in Amsterdam", schrijft de organisatie in een persbericht.

In overleg met de gemeente mag de lichtkunst de komende periode aanblijven tussen 17.00 en 22.00 uur om de stad te verlichten. Bezoekers kunnen dus nog wel langs de kunstwerken wandelen, maar van een festival is volgens de organisatie geen sprake meer omdat alle groepsactiviteiten, zoals rondvaarten en wandeltours, tot 14 januari zijn vervallen.

"Afgelopen tijd hebben we ons steeds aangepast aan de omstandigheden en gekeken naar wat er wél mogelijk was. Ook nu doen we dat, de lichtkunst houden we zo lang mogelijk aan", aldus festivaldirecteur  Frédérique ter Brugge. "Maar financieel heeft onze stichting nu - zonder publieksinkomsten - grote problemen. Daarom doen wij een beroep op iedereen: help ons!"

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938