Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Winkeliers en horeca organiseren lawaaiprotest tegen lockdown: "We willen ondernemen"

21 december 2021, 14.42 uur · Aangepast 21 december 2021, 17.07 uur · Door AT5/NH Amsterdam

Winkeliers en eigenaren van verschillende horecazaken protesteren donderdag tegen de lockdown. Bij de ondernemers heerst grote onvrede over de plotselinge sluiting vlak voor de feestdagen. Met het protest willen ze een eensgezind geluid laten horen. 

Volgens organisator Sheila Prommenschenckel hebben al meer dan 500 ondernemers zich aangemeld voor het protest: "Er is heel veel bereidheid. Voor de Amsterdamse ondernemers is de lockdown echt verschrikkelijk."

Tijdens het protest zullen de ondernemers vanuit hun winkels of horecazaken zo veel mogelijk lawaai maken 'omdat het zo akelig stil is in Amsterdam.' Bovendien plakken ondernemers stickers in hun etalages. 

Huurachterstand net ingelopen

Volgens Prommenschenckel  passen ondernemers zich telkens aan, en zijn de huurachterstanden net ingelopen: "Ondernemers zijn geen klagers. We hopen dat we in ieder geval weer op afspraak kunnen openen, we zijn niet voor niets ondernemers. We willen ondernemen."

Ondernemers uit onder andere de Warmoesstraat, Utrechtsestraat, Leidseplein, Dam- en Hoogstraten, Spaarndammerbuurt, Houthaven en Haarlemmerbuurt doen met het protest mee. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938