Start van hoofdcontent

Stad

nl

Initiatiefnemers regenboogpad over bekladding: "Maakt pijnlijk zichtbaar dat dit de werkelijkheid is"

22 december 2021, 16.46 uur · Aangepast 22 december 2021, 17.48 uur · Door Stefan Bunschoten

Het bekladde nieuwe Regenboogpad op het Bos en Lommerplein is inmiddels weer schoongemaakt, maar de initiatiefnemers houden er een slechte nasmaak aan over. "Als ik met mijn vriend hier hand in hand loop dan is dit wat ik naar mijn hoofd kan krijgen."

Het Regenboogpad bij het Bos en Lommerplein werd afgelopen maandag geopend, maar vandaag dus al beklad met een anti-lhbtiq-tekst. Ewout van Galen, initiatiefnemer van het regenboogpad, baalt flink van de bekladding. "Het is teleurstellend dat het zo snel beklad is. Het is een mooi initiatief, het is kleurrijk. Daar zit nu toch een smet op." Hij is bang dat het opnieuw kan gebeuren.

Mede-initiatiefnemer Sander vindt de bekladding veelzeggend. "Wat het laat zien is hoe het hier in de praktijk gaat.", aldus Sander. "Het maakt voor iedereen nu wel duidelijk dat dit de werkelijkheid is en dat er nog wel een stap te maken is."

Stadsdeel West heeft aangifte gedaan van vernieling en discriminatie. De VVD roept op tot cameratoezicht. De regenboogstoep kwam als grote winnaar uit de bus bij West Begroot, de verkiezingen voor buurtinitiatieven.

De politie is op zoek naar getuigen en roept mensen op die meer over de bekladding weten zich te melden.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938