Start van hoofdcontent

Stad

nl

Mobiele Eenheid in actie in Nieuw-West

1 januari 2022, 02.40 uur · Aangepast 1 januari 2022, 04.23 uur · Door AT5/NH Amsterdam

De Mobiele Eenheid heeft rond 2.30 uur een actie uitgevoerd rond de Burgemeester Röellstraat in Nieuw-West. Er is zeker een man opgepakt. 

Volgens een fotograaf zou er met stenen naar de politie zijn gegooid. Ook zouden er bushokjes gesloopt zijn. Meerdere ME-busjes zijn gestopt en agenten zijn uitgestapt om achter jongeren aan te gaan. De aanhoudingseenheid van de ME is ook aanwezig. 

Op beelden van een omstander is te zien dat er op de Burgemeester van Leeuwenlaan, iets verderop, met zwaar vuurwerk werd gegooid terwijl de politie door de straat reed. Rond middernacht werd in dezelfde straat midden op de weg brand gesticht. Zeker vier ME-busjes reden daarna door de straat. 

AT5

AT5

Op de Burgemeester van Leeuwenlaan moest de brandweer om 19.00 uur al uitrukken voor een brand op straat, om 19.15 uur voor een autobrand en om 20.50 uur voor een brand in een ondergrondse container. 

De politie wil niets over de incidenten zeggen. Waarschijnlijk wordt er gewacht tot vanochtend of vanmiddag, want dan wordt er pas een 'volledig sfeerbeeld' van de situatie in de hele stad gegeven. In Den Haag en Rotterdam is dat overigens eerder vannacht wel al gedaan.

De buurt heeft al langer last van overlast en criminaliteit door jongeren. Burgemeester Halsema stelde daarom in november 2020 cameratoezicht in.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938