Start van hoofdcontent

Stad

nl

Herrieprotest voor nieuwe 'dark store' flitsbezorgers: "Dit geeft alleen maar overlast"

20 januari 2022, 17.36 uur · Aangepast 21 januari 2022, 10.04 uur · Door Ronald Olsthoorn

Vanmorgen openden de flitskoeriers van Flink een nieuw filiaal aan het Van Limburg Stirumplein in West. Zeer tegen het zin van een groep bewoners. Het stadsdeel wil wel optreden, maar weet nog niet precies hoe.

AT5

Potten, pannen, spandoeken en deksels. Een groepje bewoners van de Staatsliedenbuurt ziet de nieuwe 'hub' liever gaan dan komen. "Dit heeft geen sfeer, dit geeft alleen maar overlast. We weten het vanuit De Pijp, we weten het van de Fagelstraat dat het ontzettend veel overlast geeft. Mensen hebben er last van en dat is niet de bedoeling van een buurt", aldus actievoerder Dorien.

Volgens stadsdeel West is de uitvalsbasis van concurrent Zapp in de Fagelstraat in strijd met het bestemmingsplan en daarom wil de gemeente dat die daar verdwijnt. Dat ligt anders met het pand aan het Van Limburg Stirumplein.

"Het bestemmingsplan zegt: winkel. Maar dit is niet een winkel waar je naar binnen kan. En dat is dus de zoektocht van stadsdelen, waar kunnen we nou precies op ingrijpen en waar niet", zegt wethouder Ruimtelijke Ordening, Marieke van Doorninck (GrL). Zij is namens de stad bezig met een 'afwegingskader' die voor stadsdelen duidelijker moet maken wanneer ze wel kunnen optreden, en wanneer niet.

Quote

"Ik denk dat het hier wel zal meevallen met de overlast"

jongen uit de buurt die bij een andere flink-vestiging werkt

"Als er een buurman is die klachten heeft, kom lekker langs, loop naar binnen, we zijn geen enge buitenlandse investeerders", zegt een jongen die ook in de buurt woont en als flitskoerier werkt.

Stadsdeel West gaat in gesprek met Flink over de nieuwe 'winkel' die ook volgens het stadsdeel geen winkel is en daarom "niet ideaal" voor de buurt. Flink heeft op zijn beurt het stadsdeel ook al uitgenodigd voor een gesprek en zegt er alles aan te doen om een goede buur te zijn. "We zorgen ervoor dat de gevel van de hub er fatsoenlijk uitziet, we houden de fietsen binnen, en we richten de panden zoveel mogelijk zo in dat de overlast zo minimaal mogelijk is."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938