Start van hoofdcontent

Stad

nl

Amsterdammers staan te trappelen: "We mogen weer los"

25 januari 2022, 16.07 uur · Aangepast 25 januari 2022, 16.45 uur · Door Sammie van den Broek

Ernst Kuipers en Mark Rutte geven vanavond om 19.00 uur pas een persconferentie over het coronavirus, maar de horeca is al volop aan het voorbereiden. De meeste versoepelingen zijn namelijk al uitgelekt en restaurants en cafés kunnen vanaf morgen tot 22.00 uur de deuren weer openen. 

Maar niet alleen de restaurants hebben het druk, ook bij de groothandels staat de telefoon roodgloeiend. "We merkten gister dat het al iets drukker werd, maar vandaag is het echt gekkenhuis", vertelt groente en fruithandelaar Wim de Graaf.

Een Amsterdammer is erg blij dat de restaurants eindelijk weer open gaan. "Ik sta helemaal te glunderen", vertelt hij. "Eindelijk", zegt een andere voorbijganger. 

Bij restaurant Amsterdam hebben ze zelfs een standaard voicemail ingesproken, omdat er zoveel mensen belden om te reserveren. "Daarin zeggen we dat na de persconferentie er meer duidelijkheid komt."  Wat wel duidelijk is dat er een maximum aan het aantal bezoekers komt en er gewerkt moet worden met de coronapas (3G). De versoepelingen moeten woensdag ingaan, bevestigen Haagse bronnen. 

Vanavond worden de definitieve besluiten genomen over de maatregelen. Voor 19.00 uur staat een coronapersconferentie gepland, die is live te zien op AT5.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938