Start van hoofdcontent

Stad

nl

MKB-Amsterdam start petitie tegen invoering reclamebelasting

1 februari 2022, 14.01 uur · Aangepast 2 februari 2022, 09.19 uur · Door AT5/NH Amsterdam

Branchevereniging MKB-Amsterdam is een petitie gestart tegen de aanstaande invoering van de reclamebelasting voor ondernemers. Het stadsbestuur stelde de invoering onlangs met twee maanden uit, maar dat gaat de ondernemers niet ver genoeg.

Ondernemers in de stad die zichtbaar reclame maken voor hun zaak moeten met de regel voor buitenreclames belasting betalen. Hierbij gaat het om reclames zoals vlaggen, gevelreclames, uithangborden en menukaarten die te zien zijn vanaf de openbare weg.

De invoering van de reclamebelasting is een maatregel uit het coalitieakkoord. In eerste instantie zou de reclamebelasting twee jaar geleden ingevoerd worden, maar dat werd toen uitgesteld vanwege de coronamaatregelen. Het stadsbestuur is van plan de maatregel nu in maart in te voeren.

"Timing buitengewoon ongelukkig"

Volgens MKB-Amsterdam komt de timing van de herinvoering van de reclamebelasting buitengewoon ongelukkig, omdat ondernemers nog moeten herstellen van de klappen van de coronacrisis. Volgens de branchevereniging worden ondernemers al aan genoeg andere heffingen en belastingen onderworpen.

"Iedereen weet dat winkels en horeca veel hebben geleden onder de beperkende maatregelen. In deze lastige tijden is eerder hulp en stimulans nodig dan nog een extra belasting", aldus voorzitter MKB-Amsterdam Bart Drenth. "De adempauze die Amsterdamse ondernemers krijgen met de twee maanden uitstel is niet voldoende."

De petitie is vanmiddag online gezet.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938