Start van hoofdcontent

Stad

nl

Lil' Kleine krijgt 120 uur taakstraf voor mishandeling in nachtclub Rembrandtplein

11 februari 2022, 14.10 uur · Aangepast 11 februari 2022, 17.03 uur · Door AT5/NH Amsterdam

De rechtbank legt 120 uur taakstraf op tegen Jorik Scholten, die beter bekend is als rapper Lil' Kleine, vanwege de mishandeling van een man in een nachtclub bij het Rembrandtplein in december 2019. Volgens de rechter is bewezen dat de rapper die avond samen met twee anderen een toen 28-jarige Amsterdammer in de nachtclub heeft mishandeld. 

Ook moet Scholten een schadevergoeding van 450 euro betalen.

Op 6 december stootte het slachtoffer in nachtclub Oliva per ongeluk de vriendin van Scholten aan. Hij bood meteen zijn excuses aan, maar werd op een later moment mishandeld in de club.

Volgens de rechtbank is aangetoond dat Scholten het slachtoffer heeft mishandeld door hem vast te pakken, te slaan en te schoppen. Ook werd er een trap gegeven terwijl het slachtoffer op de grond lag.

Dagelijkse kost

Het slachtoffer heeft eerder in een geschreven slachtofferverklaring aangegeven dat hij een week in shock is geweest door de mishandeling. "Alsof het dagelijkse kost was." Hoewel hij meerdere verwondingen had opgelopen in de nachtclub, gaat het niet om blijvend letsel.

Scholten heeft na de mishandeling tegen de politie gezegd dat het slachtoffer 'denigrerend en arrogant' deed nadat hij aangesproken werd op het tegen zijn vriendin aanlopen. Omdat het slachtoffer een glas gooide, zouden er mensen boos zijn geworden. De rapper zei toen dat hij hem 'met geen vinger' aangeraakt had.

Straf medeverdachten

De tweede verdachte krijgt ook een taakstraf van 120 uur opgelegd, de derde krijgt een maand celstraf.  Daarnaast moeten zij het slachtoffer ook een schadevergoeding betalen.

Eind januari werd er door het Openbaar Ministerie (OM) 120 uur taakstraf en twee weken voorwaardelijke gevangenisstraf geëist tegen Lil' Kleine. Tijdens de uitspraak was geen van de drie verdachten in de rechtszaal aanwezig.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938