Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Directie en rvc Ajax al voor herbenoeming Overmars op de hoogte van grensoverschrijdend gedrag

13 februari 2022, 15.51 uur · Aangepast 13 februari 2022, 16.40 uur · Door AT5/NH Amsterdam

Edwin van der Sar heeft toegegeven dat de directie en de raad van commissarissen (rvc) al voor de herbenoeming van Overmars geluiden hadden opgevangen over zijn seksueel overschrijdende gedrag. Technisch directeur Overmars werd op 28 januari tijdens een bijzondere algemene vergadering van aandeelhouders herbenoemd tot 2026. 

Dat meldt onder meer De Telegraaf. "Het was vlak voor 28 januari en betrof geluiden", zegt algemeen directeur Edwin van der Sar volgens de krant. "Wij wilden dat eerst onderzoeken alvorens hier ruchtbaarheid aan te geven of de verlenging uit te stellen. Pas later kregen wij een breder beeld van de gedragingen en is er gehandeld." 

Verder zegt Van der Sar niet eerder naar buiten te zijn getreden omdat zijn prioriteit als algemeen directeur lag bij "de slachtoffers en de interne organisatie."

Ajax maakte het vertrek van Overmars een week geleden bekend. Reden waren grensoverschrijdende berichten naar vrouwelijke werknemers. Later werd bekend dat de technisch directeur onder meer dickpics verstuurd zou hebben. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938