Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Slachtoffers storm zijn twee mannen (44 en 50) en een vrouw (60)

21 februari 2022, 11.40 uur · Aangepast 21 februari 2022, 13.01 uur · Door AT5/NH Amsterdam

Storm Eunice raasde afgelopen vrijdag over de stad en dat had heel ernstige gevolgen. Twee Amsterdammers en een inwoner van Diemen kwamen door een omgevallen boom om het leven. Het gaat om een 60-jarige vrouw en twee mannen van 44 en 50 jaar. 

Bloemen voor het slachtoffer op de Vrijheidslaan

Rond 15.00 uur kreeg de politie vrijdag de eerste melding. Een 60-jarige Amsterdamse vrouw die op Aalsmeerweg liep, kwam onder een boom terecht. Het slachtoffer werd direct met de ambulance naar het ziekenhuis overgebracht maar overleed niet lang daarna aan haar verwondingen.

Verschillende buurtbewoners gingen zaterdag naar de plek waar het ongeval plaatsvond en legden bloemen neer. "Het is echt afschuwelijk wat er is gebeurd. Dat maakt je gewoon sprakeloos," vertelt een buurtbewoner. 

Nog geen half uur later kwam de tweede melding de meldkamer binnen, over een automobilist op de Weesperstraat in Diemen. De 44- jarige man kwam om het leven door een boom die op zijn auto terecht kwam. 

Ook op de Aalsmeerweg kwamen buurtbewoners bloemen neerleggen

Rond vijf uur afgelopen vrijdag viel het derde slachtoffer. Een 50-jarige Amsterdammer die op de Vrijheidslaan fietste, kwam onder een boom terecht.

Verschillende buurtbewoners zagen het drama gebeuren. Zo vertelt een bewoner zaterdag emotioneel:  "Intens, je probeert die gozer te helpen. Je weet niet of hij dood is of leeft. Allerlei andere mensen proberen te helpen, maar je weet eigenlijk al dat het te laat is."

Naast de slachtoffers hebben de stormen veel materiële schade opgeleverd. De brandweer en gemeente zijn momenteel nog bezig om omgevallen bomen op te ruimen. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938