Start van hoofdcontent

Stad

nl

Zondag solidariteitsactie voor Oekraïne op de Dam

25 februari 2022, 13.25 uur · Aangepast 25 februari 2022, 14.11 uur · Door AT5/NH Amsterdam

Er wordt een solidariteitsactie gehouden voor Oekraïne aankomende zondag op de Dam. Rusland viel woensdag op donderdagnacht het Oost-Europese land binnen en net als in vele andere Europese steden kunnen de aanwezigen hun steun uiten voor Oekraïne. 

Gemeente Amsterdam

"We maken ons al langer zorgen natuurlijk. Gisteren werd ik wakker met allemaal berichten over de uitgebroken oorlog. Het is echt verschrikkelijk. Ik heb ook kennissen in Charkov, dus ik leef erg mee", vertelt mede-initiatiefnemer en oprichter van Peace SOS  May-May Meijer.

Liefdevolle uitingen

De actie is een samenwerking van meerdere organisaties. "Maandag was er al het idee om iets te organiseren op de Dam uit solidariteit. We hebben dit aangemeld bij de politie en het bleek dat meerdere partijen dit hebben gedaan. We hebben nu onze programma's op elkaar afgestemd."

De steunbetuiging op de Dam begint om 14.00 uur. De organisatie hoopt dat de mensen die komen veel liefdevolle uitingen meenemen, "zoals plaatjes van vredesduiven en harten." Om 15.30 uur wordt er twee minuten stilte gehouden. Het is een stille solidariteitsactie, dus er worden geen toespraken gehouden.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938