Start van hoofdcontent

Stad

nl

Vanmiddag solidariteitsactie voor Oekraïne op de Dam

27 februari 2022, 10.20 uur · Aangepast 27 februari 2022, 13.19 uur · Door AT5/NH Amsterdam

Op de Dam wordt vanmiddag een solidariteitsactie gehouden voor Oekraïne. Rusland viel afgelopen woensdag op donderdagnacht het Oost-Europese land binnen en net als in vele andere Europese steden kunnen de aanwezigen hun steun uiten voor Oekraïne. 

Inter Visual Studio

Vanaf 13.00 uur organiseren verschillende organisaties steunbetuigingen voor de situatie in het land. "Maandag was er al het idee om iets te organiseren op de Dam uit solidariteit. We hebben dit aangemeld bij de politie en het bleek dat meerdere partijen dit hebben gedaan. We hebben nu onze programma's op elkaar afgestemd", liet mede-initiatiefnemer en oprichter van Peace SOS  May-May Meijer eerder weten. 

De organisatie hoopt dat de mensen die naar de solidariteitsactie komen vooral veel liefdevolle uitingen willen meenemen, "zoals plaatjes van vredesduiven en harten." Om 15.30 uur wordt er twee minuten stilte gehouden. 

Uitingen van solidariteit

Door de hele stad zijn uitingen van solidariteit voor Oekraïne. Zo werd op het dak van de Stopera de Oekraïense vlag geplaatst en kleurde de A'DAM Toren in de blauw-gele kleuren van het land. Ook aan het standbeeld 'Vrede' aan de Radioweg in de Watergraafsmeer hangt de Oekraïense vlag. 

Rob Vaes

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938