Start van hoofdcontent

Politiek

nl

Meerderheid buurtbewoners voor komst Willibrordusgarage

18 maart 2022, 16.30 uur · Aangepast 18 maart 2022, 17.10 uur · Door Stefan Bunschoten

Een nipte meerderheid van de bewoners van de Willibrordusbuurt en Hemonybuurt heeft zich tijdens een bewonerspeiling uitgesproken voor de komst van een ondergrondse parkeergarage in hun huurt. Ze konden tijdens de verkiezingen ook stemmen over dit onderwerp. 

Bijna 5000 bewoners en zo'n 300 ondernemers mochten over de komst van de garage stemmen. Er werden uiteindelijk 1577 stemmen uitgebracht. Van de stemmers bleek 52 procent voor en 48 procent tegen. 

Het plan voor de ondergrondse parkeergarage ligt al sinds 2016 op tafel. Omdat er 'politieke discussie' over is ontstaan en er geen geld voor beschikbaar is, ligt uitvoering van het plan stil. Wel besloot een meerderheid van de gemeenteraad dat de meningen onder bewoners gepeild zouden worden. Een aantal buurtbewoners voerde daarna met flyers actie tegen de komst van de garage

Quote

"We zijn blij met de opkomst en dat veel mensen zijn gaan stemmen om zich uit te spreken"

egbert de vries, wethouder verkeer

Wethouder Egbert de Vries laat weten in gesprek te gaan met de nieuw gekozen gemeenteraad om naar aanleiding van deze uitslag verdere stappen te zetten. "We zijn blij met de opkomst en dat veel mensen zijn gaan stemmen om zich uit te spreken over dit onderwerp."

Als het aan D66-raadslid Jan-Bert Vroege ligt kan er begonnen worden met de bouw. Vroege heeft zich in het verleden uitgesproken voor de komst van de garage en was ook een van de raadsleden die om de buurtpeiling vroeg. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938