Start van hoofdcontent

Stad

nl

Dam weer vrijgegeven na staatsbezoek president India

5 april 2022, 12.52 uur · Aangepast 5 april 2022, 21.55 uur · Door AT5/NH Amsterdam

Voor het staatsbezoek van de Indiase president Ram Nath Kovind aan Nederland werd vandaag de Dam voor een aantal uur afgezet. Op het plein wordt het staatshoofd ontvangen door koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Inmiddels is de Dam weer vrijgegeven.

Inter Visual Studio

De plechtigheid werd aan het begin van de middag geopend met een inspectie van de erewacht op de Dam. Vervolgens was er in het Paleis op de Dam een ontmoeting tussen de Nederlandse en Indiase autoriteiten. Daarna legde Kovind een krans neer bij het monument op de Dam.

Het staatsbezoek was voor Nadia Rashid, de moeder van de naar India ontvoerde Insiya (8) aanleiding om om aandacht te vragen voor de situatie rondom haar dochter. Insiya werd in september 2016 op klaarlichte dag ontvoerd vanuit het huis van haar oma in de Watergraafsmeer in opdracht van haar vader. Ondanks vele rechtszaken is het meisje nog altijd niet terug.

Nadia Rashid, de moeder van de in 2016 ontvoerde #Insiya, heeft vandaag kunnen spreken met Koning Willem Alexander en Koningin Máxima. Het was een emotioneel gesprek, waarbij het Koningspaar heeft aangegeven de zaak Insiya op te nemen in de gesprekken en de brief van Nadia te hebben gelezen. Het brak Koningin Máxima haar hart, aldus de Koningin. We hebben vertrouwen. #bringinsiyaback Koninklijk Huis Mark Rutte Wopke Hoekstra Dilan Yesilgoz-Zegerius de Volkskrant De Telegraaf Het Parool RTL-Nieuws NOS NOS op 3 Op1 Vandaag Inside

Posted by Bring Insiya Back on Tuesday, April 5, 2022

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938