Start van hoofdcontent

Stad

nl

Groot onderhoud aan de Buitenveldertselaan: "Omlopen en m'n schoenen worden soms vies"

8 april 2022, 16.12 uur · Aangepast 8 april 2022, 17.04 uur · Door AT5 Producties

Deze week is gestart met onderhoudswerkzaamheden aan de Buitenveldertselaan. De tegels in de voet- en fietspaden worden vervangen en bij de rijbanen wordt het asfalt vernieuwd. Ook wordt de kruising tussen de Van Boshuizenstraat en de Buitenveldertselaan veiliger gemaakt. De makers van Het Verkeer nemen een kijkje bij de werkzaamheden. 

AT5

Het fiets- en voetpad dat normaal gesproken voor de VU ligt is omgetoverd tot een zandpad, waar hordes studenten elke ochtend overheen wandelen richting hun lessen. "Wel een beetje vervelend", ik moet nu omlopen en mijn schoenen worden soms wel vies," wijst een student richting het zand. Gelukkig liggen er voldoende loopplanken om overheen te lopen. 

"De werkzaamheden bevatten de gehele Buitenveldertselaan en worden in verschillende fases uitgevoerd", vertelt projectleider Max van Leeuwen. "Ook gaan we de kruising bij de Van Boshuizenstraat en de Buitenveldertselaan herinrichten. Deze kruising is gemarkeerd als een black spot, daarom gaan we deze veiliger maken." 

Het totale onderhoud duurt ongeveer een jaar, dat heeft volgens van Leeuwen te maken met het feit dat de Buitenveldertselaan 3 kilometer lang is. "Dat is heel veel stoep om te vervangen, daarnaast worden ook de gasleidingen en het riool aangepakt, er komen dus veel werkzaamheden bij kijken." 

Quote

"Hoe de verkeerslichten zijn afgesteld en de enorme verkeersdrukte vind ik gevaarlijk"

docent osb buitenveldert

Het aanpakken van de kruising is volgens een docent van de nabijgelegen OSB Buitenveldert wel nodig. "Hoe de verkeerslichten zijn afgesteld en de enorme verkeersdrukte vind ik gevaarlijk." 

Het vervangen van de fiets- en voetpaden is volgens een studente een goed initiatief. "Aangezien hier elke dag heel veel studenten lopen denk ik dat het goed is als het beter bereikbaar en te bewandelen is."

Het Verkeer - AT5

Ook aan de kant van de Kalfjeslaan wordt hard aan de stoepen gewerkt. Een van de werkmannen geniet van het werken in de buitenlucht, samen met zijn fijne collega. "Dat is mijn maatje", wijst hij lachend. 

Omleidingen voor fietsers en auto's 
De fiets, voet- en rijbanen worden verschillende periodes afgesloten. Fietsers en voetgangers worden hierbij via de overkant van de straat omgeleid, automobilisten via de omleidingsborden. 

Volgens van Leeuwen zijn de werkzaamheden naar verwachting eind mei 2023 klaar. "Dan ligt het asfalt er weer strak in, en liggen de tegels weer helemaal recht." 

Meer informatie over alle werkzaamheden in de stad? Check: amsterdam.nl/wegwerkzaamheden 

Dit programma is mede mogelijk gemaakt door Gemeente Amsterdam.