Start van hoofdcontent

Stad

nl

Worden Fatimzahra Baba en Mohamed Ettajiri Amsterdammers van het jaar?

3 mei 2022, 13.00 uur · Aangepast 3 mei 2022, 15.14 uur · Door AT5 Producties

Wie treedt er in de voetsporen van Kurano Bigiman en wordt verkozen tot Amsterdammer van het Jaar 2021? 

Ook afgelopen jaar zetten veel bijzondere Amsterdammers zich op allerlei manieren in voor een betere en mooiere stad. Acht van hen maken dit jaar kans op de titel Amsterdammer van het Jaar. De komende twee weken stellen deze genomineerden zich elke dag via een portret op AT5 aan je voor.
Buurtmoeders en jongerenpreventieteam Nieuw-West

Fatimzahra Baba en Mohamed Ettajiri

De buurtmoeders en het jongerenpreventieteam in Nieuw-West wisten te zorgen dat het tijdens de coronaperiode rustig bleef in de buurt. Avond aan avond surveilleerden de moeder en de jongeren om rellen te voorkomen.  "De kracht van het jongerenpreventieteam is dat ze de leefwereld van de jongeren beter kennen dan wie ook, het zijn vaak hun vrienden of klasgenoten", zegt Ettajiri. "Ze spreken ze al van te voren aan, zo weten we incidenten te voorkomen. Baba: "De buurtmoeders zien ze als hun eigen jongeren en daardoor komt het bij ze binnen."

15 mei uitreiking Amsterdammer van het Jaar

Op zondag 15 mei om 12.00 uur vindt de uitreiking van de Amsterdammer van het Jaar LIVE op AT5 plaats vanuit de ambtswoning.  Ook wordt het Amsterdammertje van het jaar gekozen; de prijs voor kinderen die zich hebben ingezet voor de stad. Burgemeester Femke Halsema reikt de onderscheidingen uit en de presentatie van de uitzending is in handen van Nicolaï Brannan en Nadine van Ginkel. 
Vanaf 2 mei kun je via Amsterdammer van het Jaar op jouw favoriet stemmen. Bekijk de portretten van alle genomineerden op deze pagina.
 
Dit programma is mede mogelijk gemaakt door Stichting Amsterdammer van het Jaar.