Start van hoofdcontent

Politiek

nl

Moorman: "Verbinden met GroenLinks kan doorbraak zijn"

15 april 2022, 07.28 uur · Aangepast 15 april 2022, 10.22 uur
Door AT5/NH Amsterdam · Foto: AT5

PvdA-wethouder Marjolein Moorman, die tijdens de gemeenteraadsverkiezingen lijsttrekker was, wil dat haar partij de krachten bundelt met GroenLinks. Dat schrijft ze samen met eurocommissaris Frans Timmermans in een opinistuk in de Volkskrant.

Volgens de twee is er een doorbraak nodig om Nederland vooruit te helpen. "En zo’n doorbraak forceer je alleen met vereende krachten die geloven in vooruitgang en solidariteit. Door samen je schouders eronder te zetten. Wij geloven dat verdergaande samenwerking, en zelfs verbinden met GroenLinks, die doorbraak kan zijn."

Gebundelde krachten

De twee schijven dat er lef nodig is voor die stap. "Maar ons diepe geloof in onze idealen en de noodzaak van realisatie daarvan in deze tijd, doet ons beseffen dat ons land onze gebundelde krachten nodig heeft."

Beide partijen zouden samen kunnen laten zien 'dat een samenleving mogelijk is die welzijn voor iedereen bereikbaar maakt zonder dat we de aarde onbewoonbaar maken'. Verder zou een ' rechtvaardige herverdeling' centraal komen te staan en zou er bijgedragen worden aan 'de ontmaskering van de impliciete en helaas soms ook expliciete verdeel-en-heersbenadering van conservatieven'.

Grootste

De partij van Moorman werd tijdens de gemeenteraadsverkiezingen, na het acht jaar niet te zijn geweest, weer de grootste partij in de stad. Naar alle waarschijnlijkheid komt er een stadsbestuur van de PvdA, GroenLinks en D66. In juni zou de vorming van het nieuwe stadsbestuur afgerond moeten zijn.

Deze week stapte de landelijke PvdA-fractievoorzitter Lilianne Ploumen op. Ze zei dat ze het 'niet goed genoeg' had gedaan.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938