Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Klaassen wil huldiging op Museumplein: "Maar wij moeten regelen dat we kampioen worden"

1 mei 2022, 10.40 uur · Aangepast 1 mei 2022, 10.56 uur · Door AT5/NH Amsterdam

Als het aan Davy Klaassen ligt, wordt een mogelijk kampioensfeest van Ajax op het Museumplein gevierd. "Het maak mij wel uit, maar het is niet aan mij om dat te regelen, het is aan ons om te regelen dat we kampioen worden."

Na een aantal moeizame duels won Ajax weer eens simpel. In de Johan Cruijff ArenA werd PEC Zwolle met 3-0 verslagen. Goals kwamen van Davy Klaassen (2) en Dusan Tadic.

Ajax-trainer Ten Hag over de wedstrijd: "De speelwijze van PEC vraagt om spelers die balvast zijn, goed onder druk uit kunnen spelen en veel loopvermogen en dynamiek hebben. Daarom koos ik voor fitte spelers en onder andere Youri Regeer, Kudus en Taylor. Die zijn allemaal balvast en kunnen heel veel loopvermogen op het veld brengen."

Met nog drie wedstrijden te gaan, heeft Ajax nog steeds een voorsprong van vier punten op PSV. Het kampioensfeest komt steeds dichterbij, weet ook Klaassen. "Het maak mij wel uit waar het gevierd wordt, maar het is niet aan mij om dat te regelen, het is aan ons om te regelen dat we kampioen worden. Het Museumplein wil iedereen. Het wordt sowieso een feestje, waar dan ook. We moeten eerst nog even een paar potjes winnen."

AZ

Hoe Ten Hag zijn team de komende wedstrijd laat spelen, wil hij niet zeggen. Hetzelfde systeem als zaterdagavond is geen gegeven. "Ik ben niet zo'n autist. We moeten van wedstrijd naar wedstrijd kijken. Ik hoop dat we volgende week weer beschikking hebben over Berghuis en Mazraoui. Dan kijken we naar AZ en wat het beste plan is."

Quote

"Het is geen verlegen jongen, maar ik vind hem juist daarom ook een echte Ajax-speler"

AJACIED DAVY KLAASSEN OVER ploeggenoot KENNETH TAYLOR

Het goede spel van basisspeler Taylor verbaast Klaassen niet. "Ik ga best wel veel met hem om. Het is geen verlegen jongen, maar ik vind hem juist daarom ook een echte Ajax-speler. Wat hij zeker de laatste twee wedstrijden laat zien, laat hij al het hele jaar op de training zien."

De middenvelder blikte ook nog terug op zijn twee doelpunten. "Het maakt mij niet uit hoe ik scoor. Mijn  tweede doelpunt was mooier, maar ze tellen allebei evenveel. Het liefst scoor je ze allemaal vanaf de middenlijn, maar dat gaat natuurlijk niet. Het interesseert me echt niet, ook niet wie er scoort. Als we maar winnen."

Volgende week zondag speelt Ajax tegen AZ (uit), op 11 mei tegen Heerenveen (thuis) en tijdens de laatste speelronde - op 15 mei - bezoeken de Amsterdammers in Arnhem Vitesse.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938