Start van hoofdcontent

Ajax

nl

'Pak schaal' volgende week woensdag mocht Ajax zondag al kampioen worden

4 mei 2022, 16.21 uur · Aangepast 4 mei 2022, 18.33 uur · Door Stef Swagers

De mogelijkheid bestaat dat Ajax zondagavond landskampioen wordt. De Amsterdammers moeten dan winnen van AZ en Feyenoord moet PSV verslaan. Mocht dit op deze manier gebeuren dan is er nog geen KNVB'er om de kampioensschaal te overhandigen, dat zal dan na de thuiswedstrijd tegen Heerenveen gebeuren. En die is volgende week woensdag.

Koploper Ajax trapt zondag om 14.30 uur af tegen AZ in Alkmaar. Nummer twee PSV begint pas om 16.45 uur aan de uitwedstrijd tegen Feyenoord. Het gat tussen Ajax en PSV is momenteel vier punten met nog drie wedstrijden te gaan. Dat betekent dat de ploeg van trainer Erik ten Hag alleen zondag kampioen wordt bij winst op AZ en een nederlaag van PSV.

Omdat Ajax niet na een eigen wedstrijd het kampioenschap kan vieren, krijgen de Amsterdammers na de eerstvolgende wedstrijd de schaal. Dat laat de KNVB aan NH Sport weten. Op woensdag 11 mei speelt Ajax thuis tegen sc Heerenveen.

Mocht Ajax zondag geen kampioen worden, dan komt de schaal op 11 mei sowieso naar Amsterdam. Op die avond kan de beslissing vallen, omdat PSV tegelijkertijd speelt tegen NEC.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938