Start van hoofdcontent

Misdaad

nl

Amsterdammer (43) aangehouden als kopstuk in georganiseerde cocaïnehandel

10 mei 2022, 12.15 uur · Aangepast 10 mei 2022, 12.49 uur · Door AT5/NH Amsterdam

De politie heeft een 43-jarige Amsterdammer aangehouden in een onderzoek naar georganiseerde cocaïnehandel. De verdachte wordt gezien als het kopstuk van de organisatie. Hij werd al in april aangehouden op straat in Amsterdam Buitenveldert. 

AT5 / Luuk Koenen

De verdachte wordt door de politie ervan verdacht betrokken te zijn bij meerdere grote transporten van cocaïne in 2020. Bij deze transporten zijn meerdere tonnen cocaïne vanuit Zuid-Amerika naar Nederland vervoerd. Vanwege het kraken van de versleutelde berichtendienst Sky ECC kwam de politie de man op het spoor. 

Dodenlijst

Nadat de man in april werd aangehouden heeft de politie een woning in Amstelveen en een woning in Amsterdam Zuid doorzocht. Beide woningen waren te linken aan de verdachte. Bij de doorzoekingen vond de politie veel luxegoederen en sieraden, de waarde daarvan wordt geschat op meer dan een half miljoen euro. 

Ook werd er beslag gelegd op twee gepantserde voertuigen die de verdachte gebruikte. De verdachte gebruikte naar eigen zeggen deze auto's omdat hem door de politie was verteld dat hij op een dodenlijst zou staan. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938