Start van hoofdcontent

Misdaad

nl

Eerste aanhouding in zaak doodgeschoten Rodney Mijnals

1 juni 2022, 12.09 uur · Door AT5/NH Amsterdam

De politie heeft een man aangehouden die verdacht wordt van betrokkenheid bij de dood van Rodney Mijnals. De 41-jarige Mijnals werd in februari doodgeschoten achter zijn huis in de Fizaeustraat in Oost. Het is de eerste aanhouding in de zaak. Volgens politie waren er in totaal drie personen betrokken bij de schietpartij.

Inter Visual Studio

Het gaat om een 22-jarige man, die is opgepakt in Almere. Waar hij precies van verdacht wordt, wil de politie niet zeggen. Wel wordt vermeldt dat er, naast de aanhouding, ook verschillende huiszoekingen zijn verricht.

Onderzoek

De 41-jarige Rodney Mijnals werd in februari doodgeschoten achter zijn huis in Oost. Een week geleden kregen duizenden Amsterdammers een zogenoemde 'sms-bom' van de politie. Deze sms ging naar iedereen die rond het tijdstip van de schietpartij onder de dekking viel van een telefoonmast in de buurt.

Ook Bureau 020, het opsporingsprogramma op AT5, besteedde die week aandacht aan de zaak. De politie gaf destijds aan dat het op zoek was naar een specifiek voertuig dat de daders bij het incident zouden hebben gebruikt. Dit voertuig is inmiddels in beslag genomen. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938