Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Schiphol gaat deze zomer vluchten schrappen, tienduizenden reizigers gedupeerd'

16 juni 2022, 11.48 uur · Aangepast 16 juni 2022, 13.04 uur · Door AT5/NH Amsterdam

Omdat Schiphol het personeelstekort bij de handbagagecontrole deze zomer niet meer gaat verhelpen, gaat de luchthaven vluchten schrappen. Dat melden zowel De Telegraaf  als de NOS, vandaag. Volgens de krant zien tienduizenden vakantiegangers hun reis daardoor in het water vallen.

De NOS meldt dat Schiphol nu de hand legt aan de laatste plannen voor het schrappen van de vluchten. Tot een paar dagen geleden hoopte de luchthaven dat luchtvaartmaatschappijen hier zelf mee zouden komen, maar de maatschappijen zouden daar niet aan willen meewerken.

Door de grote personeelstekorten loopt het al weken vast op het vliegveld. In mei presenteerde Schiphol een actieplan, waarmee het wil voorkomen dat personeel vertrekt en het voor nieuwe arbeidskrachten aantrekkelijker wil maken om te komen werken.

Problemen voor reisorganisaties

Ook de reisorganisaties zitten nu met hun handen in het haar. Zo stapt branchevereniging ANVR naar de rechter omdat het vreest dat een groot aantal bedrijven failliet gaat als de plannen doorgaan. "Het is volstrekt onacceptabel dat Schiphol haar personeelsbeleid niet op orde heeft", zegt ANVR-voorman Frank Oostdam tegenover de NOS.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938