Start van hoofdcontent

Politiek

nl

Wethouder 'heel positief' over oplossing voor trein naar Londen

22 juni 2022, 15.19 uur · Aangepast 22 juni 2022, 15.30 uur · Door Stefan Bunschoten

Wethouder Melanie van der Horst verwacht niet dat de Eurostar daadwerkelijk jarenlang niet meer vanaf het Centraal Station naar Londen zal vertrekken. Dat zei ze vanmiddag tijdens de gemeenteraadsvergadering in antwoord op vragen van de VVD. 

Van der Horst zei dat de verantwoordelijkheid voor de lijn bij het Rijk, ProRail en de NS ligt, maar dat het stadsbestuur het toch 'ontzettend belangrijk' vindt dat er een oplossing komt. De gemeente zit daarom nu 'in een ondersteunende rol' bij gesprekken over de verbinding naar Londen. 

Quote

"Iedereen wil er heel graag uitkomen. Dus iedereen zit heel constructief in dit gesprek"

Melanie van der Horst, wethouder

"De belangen zijn van alle partijen eigenlijk heel groot", zei Van der Horst. "Iedereen wil er heel graag uitkomen. Dus iedereen zit heel constructief in dit gesprek. Ik zie het heel positief in, dat er ook een oplossing gevonden gaat worden."

Ze zei dat de gemeente 'waar mogelijk' zaken probeert makkelijker  te maken of probeert mee te werken. De wethouder wil de gesprekken wel nog even afwachten en de gemeenteraadsleden na de zomer verder informeren. 

AT5

Op het perron waar de Eurostar aankomt en vertrekt, staat nu een lounge met security en paspoortcontrole. Daarvoor zou door de verbouwing vanaf begin 2024 geen ruimte meer zijn. Een alternatieve lounge en afgezonderde loopstroom naar de treinen is niet zomaar beschikbaar, schreef staatssecretaris Vivianne Heijnen (Infrastructuur en Waterstaat) eerder aan de Tweede Kamer.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938