Start van hoofdcontent

Misdaad

nl

Levenslang geëist tegen Ridouan Taghi

28 juni 2022, 14.42 uur · Aangepast 28 juni 2022, 15.53 uur · Door AT5/NH Amsterdam

In de zwaarbewaakte Bunker in Osdorp heeft het Openbaar Ministerie levenslang geëist tegen Ridouan Taghi. De hoofdverdachte in het Marengoproces wordt verweten de opdrachtgever te zijn voor alle liquidaties en moordpogingen die met de zaak in verband worden gebracht.

Inter Visual Studio

Naast Taghi werd ook tegen vier medeverdachten levenslang geëist. Het OM houdt ze verantwoordelijk voor zes liquidaties en drie moordpogingen. Daarnaast zouden ze nog eens vier liquidaties hebben voorbereid. Tegen elf andere verdachten eiste justitie tot 26 jaar cel.

De officier van justitie zegt dat Taghi 'een spoor van verwoesting en verdriet heeft achtergelaten' waarbij hij zelf altijd 'op veilige afstand bleef.' "Dat risico liet hij aan anderen, ook aan jonge mannen die bereid zijn voor een klein bedrag iemand dood te schieten."

Niet alleen tegen Taghi eist het OM een hoge straf: “Het gaat om een volstrekt gewetenloze moordorganisatie, die achteloos en onverschillig mensen om het leven heeft gebracht. Het geweld van deze organisatie is ontwrichtend gebleken. De gevolgen daarvan zijn niet alleen voor de nabestaanden voelbaar geweest, maar hebben ook breder in de maatschappij hun nawerking gehad.”

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938