Start van hoofdcontent

Stad

nl

Vandaag mogelijk hinder op weg door boerenprotesten

4 juli 2022, 06.52 uur · Aangepast 4 juli 2022, 10.45 uur · Door AT5

Wie vandaag met de auto naar het werk reist, moet rekening houden met files door protesten en blokkades van boeren. Vanochtend vroeg was er rond de stad nog niks van te merken. 

Om 6.30 uur stonden er geen files in en rond de stad.  Ook rond Schiphol is er geen hinder. Het lijkt iets rustiger op de weg dan normaal gesproken. 

Onduidelijk

Rijkswaterstaat Verkeersinformatie raadt aan om voor vertrek te controleren of er geen files staan. "De omvang van de protestacties en de hinder op de snelwegen is nog onduidelijk."

De politie liet gisteren weten 'informatiegestuurd' te werken. "Op basis van het beeld dat daaruit ontstaat, wordt besloten waar agenten en welk materieel wordt ingezet", zei politiechef Willem Woelders. "Deze besluiten worden samen met de burgemeesters genomen."

Keuzes

Hij zei verder dat er keuzes gemaakt moeten worden.  "Zoals het ongestoord door laten gaan van de democratische rechtsorde. Beschermen van de vitale infrastructuur en objecten zoals (lucht) havens en energiecentrales. Logistieke ketens – onder meer distributiecentra van supermarkten - en de hoofdwegen hebben ook prioriteit."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938