Start van hoofdcontent

Misdaad

nl

Verdachte opgepakt voor aansturen moord op Peter R. de Vries

4 juli 2022, 12.39 uur · Aangepast 4 juli 2022, 16.49 uur · Door AT5

De politie heeft een verdachte opgepakt voor het aansturen van de moord op Peter R. de Vries. Het gaat om een 27-jarige Pool.

Dat meldt het Openbaar Ministerie. De verdachte zit in alle beperkingen, waardoor hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat. Het OM zegt dat het onderzoek met de aanhouding van deze verdachte nog niet ten einde is. 

Volgens Het Parool zou de verdachte berichten hebben gestuurd aan de vermeende uitvoerders Delano G. en Kamil E. over de moord. Hij zou zelf te linken zijn aan Ridouan Taghi. Berichten die hij zou hebben gestuurd werden ongeveer een maand geleden voorgelezen door de rechter. "Knal op zijn hoofd", stond er onder meer in die berichten. 

Peters zoon Royce de Vries laat weten verheugd te zijn met de aanhouding. "Aan de kant van de uitvoerders wisten wij van minuut tot minuut wat er op 6 juli 2021 heeft plaatsgevonden, maar van de zijde van de aanstuurder(s) en opdrachtgever(s) hebben wij nog veel vragen die onbeantwoord zijn. Wij hopen dat met deze aanhouding onze vragen zullen worden beantwoord."

Volgens De Telegraaf is kort na de aanhouding van de 27-jarige Pool nog een verdachte opgepakt, maar het landelijk parket van het Openbaar Ministerie kan dat niet bevestigen.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938