Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Witte rook uit de Arena: Calvin Bassey tekent vijfjarig contract

20 juli 2022, 14.10 uur · Aangepast 20 juli 2022, 14.35 uur · Door AT5

Ajax heeft de derde zomerse aankoop binnen: de 22-jarige Calvin Bassey. De verdediger komt over van het Schotse Rangers FC en tekent een contract voor vijf seizoenen bij de club, tot medio 2027 is hij verbonden aan de club. 

AFC Ajax / Jasper Ruhe

Ajax betaalt een vaste transfersom van 23 miljoen euro, wat door middel van bonussen kan oplopen tot een bedrag van totaal 26,5 miljoen euro. Daarnaast is er een doorverkooppercentage tussen de clubs bedongen. Mochten de Amsterdammers Bassey uiteindelijk weer verkopen, dan gaat tien procent van dat bedrag richting Rangers. Dat meldt Ajax-watcher Mike Verweij.

Bassey, die zowel een Engels als een Nigeriaans paspoort heeft, speelde twee seizoenen bij de regerend kampioen van Schotland. In totaal speelde hij 65 wedstrijden in het shirt van Rangers, daarin scoorde hij één keer en gaf hij zes keer een assist. De Nigeriaans international maakte afgelopen seizoen vooral indruk tijdens de Europa League-campagne van de Schotten. 

Bassey moet de vervanging worden van de inmiddels naar Manchester United vertrokken Lisandro Martínez. De Argentijn verliet Ajax voor meer dan 57 miljoen euro, maar dat bedrag kan nog oplopen tot ruim 67 miljoen euro. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938