Start van hoofdcontent

Stad

nl

Pearl Jam zegt concert in Ziggo Dome op laatste moment af

24 juli 2022, 17.05 uur · Aangepast 25 juli 2022, 12.55 uur
Door AT5/NH Amsterdam · Foto: Wikimedia Commons / Alive87

De fans waren er na eerdere afzeggingen in Praag en Parijs al bang voor: het concert van Pearl Jam in de Ziggo Dome gaat niet door vanwege stemproblemen bij zanger Eddie Vedder. Het nieuws komt enkele uren voordat de band vanavond zou optreden.

"Ondanks aanhoudende medische behandelingen heeft Ed helaas nog steeds geen stem en kan hij vanavond niet optreden", schrijft de band in een statement op Twitter. "Dit is opnieuw het slechtst denkbare scenario voor de band."

Ook op de site van concertorganisator Mojo staat een statement. "Zanger Eddie Vedder is onder medische behandeling voor schade aan zijn keel als gevolg van de effecten van de openluchtshow in Parijs afgelopen zondag. Ondanks alle inspanningen van iedereen heeft hij helaas nog steeds geen stem en is zodoende niet in staat om op te treden." 

Mojo laat verder weten dat er geen vervangende datum voor het concert komt en dat mensen met een kaartje automatisch hun geld terug krijgen gestort. Ook morgenavond staat er een concert gepland. Vooralsnog gaat dat wel gewoon door, zegt Mojo.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938