Start van hoofdcontent

Stad

nl

Tranen na mededeling dat Pearl Jam toch gaat spelen

25 juli 2022, 14.23 uur · Aangepast 25 juli 2022, 21.05 uur · Door AT5

Het was nagelbijten vandaag voor de fans die vanavond naar Pearl Jam in Ziggo Dome zouden gaan. Gister werd het eerste concert van de band op het laatste moment gecanceld vanwege de stemproblemen van zanger Eddie Vedder. Maar witte rook: op social media laat concertorganisator Mojo weten dat Vedder vandaag goed genoeg bij stem is en dus het optreden door kan gaan. "Dit is echt fantastisch, we stonden even te huilen als baby's", vertelt een van de fans die met een paar honderd fans al voor de Ziggo Dome stond.

Vedder was onder medische behandeling voor schade aan zijn keel als gevolg van de effecten van de open-luchtshow in Parijs vorige week zondag. Door de bosbranden in dat land hing er veel rook in de lucht en dat deed de stem van Vedder geen goed. "Ondanks alle inspanningen van iedereen heeft hij helaas nog steeds geen stem en is zodoende niet in staat om op te treden", schreef concertorganisator Mojo afgelopen week.  Zodoende gingen optredens in Praag, Wenen en gisteren in Amsterdam niet door. 

Er komt geen vervangende datum voor het afgelaste concert van gisteren. Die fans krijgen hun geld terug. Vandaag werd Vedder dus wel goed bij stem wakker. Het concert is uitverkocht. "Het gaat een van de meest legendarische concerten ooit worden denk ik", aldus een zielsgelukkige fan.

AT5 / Luuk Koenen
AT5 / Luuk Koenen

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938