Start van hoofdcontent

Misdaad

nl

Weer explosie op Kleine-Gartmanplantsoen

13 augustus 2022, 08.05 uur · Aangepast 13 augustus 2022, 13.24 uur · Door AT5

Op het Kleine-Gartmanplantsoen, vlakbij het Leidseplein, is vannacht weer een explosief afgegaan. Dat gebeurde even na 4.00 uur. 

Na de explosie zette de politie de omgeving af. Ook werd er een explosievenverkenner opgeroepen voor een eerste onderzoek en om te kijken of de situatie inmiddels veilig was.

Ander pand

In de nacht van zondag op maandag vond er een explosie voor café In The City plaats. Dit keer lag het explosief verderop. "De explosie was buiten, dus het is altijd de vraag of het op een specifiek pand gericht is. Maar het lag ter hoogte van een ander pand dan de horecagelegenheid een paar dagen geleden", laat een politiewoordvoerder weten. 

De knal was vannacht goed te horen in de omgeving. "Was net weer een explosie bij het Leidseplein, klonk precies hetzelfde als een paar dagen terug", liet een buurtbewoner weten aan AT5. "Kan het alleen horen, niet zien vanuit mijn huis." Volgens de politie was de knal zo hard dat hjet uitgaanspubliek en aanwezige agenten een schok door hun lijf voelden. 

Getuigen

De politiewoordvoerder zegt dat er ook meerdere mensen zijn die het hebben zien gebeuren. Mede vanwege het warme weer was het, ondanks het late tijdstip, relatief druk op straat. "We hebben al best wat getuigen gesproken."

De Forensische Opsporing heeft onderzoek gedaan. Uit onderzoek van de recherche bleek dat de verdachte met een ander persoon kwam aanlopen vanaf de Stadhouderskade over het Max Euweplein. Daarna liep de verdachte alleen in de richting van de horecazaak en liet daar een explosief achter. Hij heeft een licht getinte huidskleur en had donkere kleding aan.

Agenten hebben in de omgeving naar verdachten gezocht, maar ze hebben niemand aangehouden. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938