Start van hoofdcontent

Stad

nl

Bord op Bilderdijkstraat waarschuwt hondeneigenaren voor gloeiendhete platen

14 augustus 2022, 07.00 uur · Aangepast 14 augustus 2022, 09.45 uur · Door AT5

Op de Bilderdijkstraat in West staat op de stoep een interessant bord: 'pas op: gloeiend heet voor hondenpoten'. Het bord staat op rijplaten en waarschuwt hondeneigenaren voor de pootjes van hun viervoeters. 

AT5

Dat de rijplaten 'gloeiend heet' zijn is niet overdreven. Als het buiten meer dan 30 graden Celsius is, kan de temperatuur van zowel asfalt als de rijplaten oplopen tot maar liefst 60 graden. Tegen die extreme hoge temperaturen zijn hondenpootjes niet bestand. 

"Ik vind het een geweldig initiatief. Helaas weten heel veel mensen niet dat ze op blote pootjes door het hete asfalt brand wonden kunnen overhouden", vindt Saskia Damman van de Dierenambulance. "Je ziet nog veel dat mensen in dit weer de hond naast de fiets laten rennen. Dat  moet je vanaf 20 graden eigenlijk niet meer doen, een hond raakt oververhit."

Geen verbrande pootjes

Ook de hondenuitlaters rond de Bilderdijkstraat vinden het een goed initiatief. "Dit is heel goed. Dit doet je als hondenbezitter eventjes een stukje omlopen", aldus een vrouw die haar hond uitlaat. Ook een andere vrouw vindt het bord erg goed. "Dit moeten ze meer bekendmaken voor hondenliefhebbers. Ze staan er vaak niet bij stil."

Dat hondeneigenaars er waarschijnlijk niet bij stilstaan dacht initiatiefnemer Annabel Snabilie ook. "Ik liep hier met m'n hond langs en toen dacht ik: die platen worden super warm. Heel veel mensen letten daar niet op en ik wilde dat de honden niet hun pootjes verbanden."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938