Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Bloemen naar Ajax-spits Brian Brobbey na oerwoudgeluiden, KNVB start onderzoek

29 augustus 2022, 14.34 uur · Aangepast 29 augustus 2022, 22.16 uur · Door Edward Dekker

Brian Brobbey heeft maandagmiddag een boeketje bloemen ontvangen van FC Utrecht. De twintig-jarige spits scoorde zondagmiddag de tweede treffer voor Ajax in Stadion Galgenwaard. Daarna waren er oerwoudgeluiden te horen in het stadion.

AT5 / Luuk Koenen

Brobbey gaf na afloop van de wedstrijd aan zelf niks gehoord te hebben. Via zijn broer werd hij op de hoogte gebracht van de racistische geluiden die een klein groepje FC Utrecht-supporters maakten.

De Amsterdammer reageerde daar opvallend luchtig op en zei dat het hem niets doet. "Het boeit mij eigenlijk niet. Wij hebben lekker gewonnen en de mensen zijn gefrustreerd", liet Brobbey weten aan de NOS na de wedstrijd.

Mede door een doelpunt van Brobbey won Ajax gemakkelijk op bezoek bij FC Utrecht. Na vier wedstrijden heeft de ploeg uit Amsterdam nog altijd de volle buit weten te halen. Aanstaande zaterdag neemt Brobbey het met zijn ploeg op tegen SC Cambuur. In de Johan Cruijff Arena wordt om 16:30 afgetrapt.

Update 22.00 uur:

De KNVB start een onderzoek naar de gang van zaken tijdens de wedstrijd. Dat meldt de NRC. Gekeken wordt of FC Utrecht verwijtbaar heeft gehandeld en of er genoeg wordt gedaan om de daders op te sporen. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938